خفگی کودکان و نکات پیشگیری از آن

علاوه بر ورود اجسام خارجی در مجاری تنفسی که می تواند به خفگی کودکان منجر گردد، عوامل دیگری نظیر مسمومیت با گازهای سمی، خفگی براثر غلطیدن بر روی کودک، پیچیدن طناب یا کش به دور گردن نیز ممکن است باعث خفگی گردند. در این رابطه مسمومیت با گازهای سمی شایع تر است. در صورت بروز چنین حادثه ای، لازم است سریعاً بیمار را در هوای آزاد قرار داده، یقه، کمر و لباسهای او را شل کنید. و در صورت نیاز به تنفس دهان به دهان پرداخته و پزشک را مطلع سازید.

پیشگیری از خفگی کودکان

خفگی کودکان

وسایل گازسوز را بطور مرتب بازدید نمایید که معیوب نبوده و نشتی نداشته باشند. نواقص سیلندر، رگولاتور، شیلنگ، اجاق گاز و دیگر وسایل گازسوز را هر چند هم جزئی باشند، نادیده نگیرید و سریعاً در رفع آنها بکوشید. به کودکان خردسال و افراد ناوارد، اجازه ندهید از وسایل گازسوز استفاده کنند. بخاری و آبگرمکن گازی و نفتی باید مجهز به دودکش باشند. به این مهم همواره توجه کنید. هیچگاه آبگرمکن گازی را در حمام نصب نکنید.همواره دقت نمایید تا شعله گاز بر اثر وزش باد و سر رفتن غذا، خاموش نگردیده و جریان گازهمیشه از لوازم استاندارد و مورد اطمینان برای اتصال قطعات وسایل گازسوز به یکدیگر استفاده .نمایید برای حصول اطمینان از عدم نشت گاز، پس از نصب سیلندر به دستگاه گازسوز، محل اتصالات مربوطه را با کف صابون آزمایش کنید (بکار بردن کبریت برای این منظور خطرناک و مطلقاً ممنوع است).هنگام احساس بوی گاز، از زدن کبریت و فندک و روشن و خاموش کردن وسایل برقی خودداری، فوراً شیرگاز را بسته و پنجره ها را بازنمایید. به علت اینکه وزن مخصوص گاز مایع سنگین تر از هوا است، در صورت نشت گاز، سعی نمایید دریچه های پایینی محل انتشار گاز را باز نموده و از آن محل، گاز را خارج نمایید. تعمیر وسایل گازسوز را فقط به افراد متخصص بسپارید. اجازه دهید کودک تنها بخوابد و او را در تختخواب خودش آزاد بگذارید. هرگز کودک خردسال را در داخل تختخواب والدین برای خوابیدن نباید آورد زیرا والدین درضمن خواب ممکن است روی وی غلطیده و کودک را خفه نمایند. اتاق کودک بایستی تهویه مناسبی داشته باشد لذا بازگذاشتن درب و یا پنجره اتاق به اندازه مناسب، حتی .هنگام زمستان از ضروریات است انواعی از کلاهها که بند آن را محکم زیر گلوی نوزاد میبندند، ممکن است هنگام خواب سبب خفگی نوزاد شود. از گذاشتن چنین کلاه هایی به سر نوزاد پرهیز کنید.خطر دیگری که ممکن است از طرف مادر، کودک را تهدید کند، به خواب رفتن مادر هنگام شیردادن است. چه بسیار دیده شده است که مادر در خواب، روی دهان کودک خود افتاده و او را خفه کرده است. سعی کنید هنگام شیردادن به نوزاد بیدار باشید.هرگز به کودک خردسال اجازه ندهید طناب یا کشی را به عنوان وسیله بازی، دور گردن خود بپیچد.خطر رفتن به داخل یخچال یا کمد و امثال آن و بستن درب آن، نباید فراموش شود. کودک ممکن است این کار را نسبت به کودک دیگر انجام دهد. لذا دقت نظر والدین در این مورد نیز بسیار مهم است.

خفگی کودکان بر اثر غرق شدن در آب

خفگی کودکان

به گزارش مجله برفانک هرگاه کسی که شنا بلد نیست در آب بیفتد معمولاً دچار هیجان و دستپاچگی می شود و به همین علت از کمک به خود عاجز می ماند و پس از مدتی نیز خسته می شود و دچار غرق شدگی و خفگی کودکان میشود. غرق شدگی عبارتست از فرورفتن کامل مجاری تنفسی در آب، غرق شدگان معمولاً به دو علت میمیرند. یکی خفگی (کمبود اکسیژن) و دیگر وارد شدن آب در ریه ها، بمنظور نجات کودک غریق، دادن تنفس مصنوعی و اقدام به ماساژ خارجی قلب یا کمپرس سینه (چنانچه قلب کودک ضربانی نداشته باشد) از مهمترین مسایل بشمار می روند. در مورد پیشگیری از غرق شدن کودکان نیز، رعایت نکات زیر توصیه میگردد به کودکان خود هرچه زودتر شنا بیاموزید. استفاده از وسایل ایمنی شنا را هرگز فراموش نکنید. به مقررات شنا احترام بگذارید. به علایم و پرچمهای دریایی در رابطه با شنا، دقیقاً توجه نمایید. هرگز به کودک خود اجازه ندهید، در قایق سرپا ایستاده و بدون ژاکت نجات باشد. هنگام شنا کردن کودکان خود، هرگز آنها را بحال خود رها نکنید.کودک را از شنا کردن در مناطق ناآشنا و محلهایی که عمق آن بیش از قد کودک می باشد برحذر دارید.در محلهای مجاز که مأمور نجات غریق داشته باشد، شنا کنید.

منبع:https://www.barfanak.com

Check Also

بهداشت نوزادان

بهداشت نوزادان و نکات مهم آن

بهداشت نوزادان و شیرخواران پس از زایمان بسیار حائز اهمیت است. استحمام نوزاد قبل از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.