کمبود پروتئین در کودک و رژیم غذایی مناسب برای آن

درمان اختصاصی کمبود پروتئین براساس تامین انرژی و پروتئین کافی در جیره غذائی کودک است. شیر دراین مورد یک غذای عالی میباشد. بیشتر کودکان شیر کامل را تحمل نمی کنند از این نظر لازم است به آنان شیر بدون چربی و یا فرآورده های کازئین خوراند. در مکانهایی که کواشیورکر به صورت شایع است تنها مصرف شیر مایع موجود برای درمان حالات شدید و خفیف این بیماری کافی نمی باشد لذا می باید از مواد غذائی دیگری استفاده کرد . در مناطقی که موز فراوان است رژیم موز تازه وفالوده موز داده می شود.

درمان کمبود پروتئین شدید در کودک

به طور کلی درمان در سه مرحله انجام می گیرد :
۱- مرحله برگشت رژیم به حالت طبیعی و عادی .
۲- مرحله برقراری رژیم جدید پیشرونده .
۳- مرحله برقراری رژیم شدید.

کمبود پروتئین

مرحله برگشت رژیم به حالت طبیعی و عادی

در شروع درمان که دوره آن چهار روز می باشد، رژیم شیر بدون چربی است که از مخلوط کردن شیر بی چربی با پودر شیر بدون چربی به صورت زیر به دست میآید:
روز اول یک لیتر شیر بدون چربی که حاوی 7 درصد پودر شیر بی چربی باشد.روز دوم  یک لیتر شیر بدون چربی مخلوط با 90 گرم پودر شیر بدون چربی. روز سوم  یک لیتر شیر بدون چربی که حاوی 11 درصد پودرشیر بی چربی باشد. روز چهارم یک لیتر شیر بدون چربی که درآن300 گرم پودرشیر بی چربی اضافه کرده باشند. در تمام موارد به هر لیتر شیر 40 گرم شکر اضافه میشود.

مرحله برقراری رژیم جدید پیشرونده

کمبود پروتئین

در مرحله دوم رژیم غذایی برای کمبود پروتئین علاوه بر رژیم روز چهارم که برای همه روزها ثابت است مقادیری به شرح زیر برنج پخته – فالوده موز و سوز تازه داده میشود.فالوده موز را می توان از موزپوست کنده که با چنگال کاملا له شده باشد تهیه کرد. این رژیم در نواحی که موز زیاد است مناسب می باشد.روز پنجم 500 گرم برنج پخته روز ششم 100 گرم برنج پخته. روز هفتم 100 گرم برنج پخته + 300 گرم فالوده موز . روز هشتم 2000 گرم برنج پخته + 30 گرم فالوده موز+ یک عدد موز تازه. روز نهم 2000 گرم برنج پخته +40گرم فالوده موز + یک عدد موز تازه. روز دهم 2000 گرم برنج پخته +60گرم فالوده موز + یک عدد موز تازه. و روز یازدهم 250 گرم برنج پخته +60 گرم فالوده موز + یک عدد موز تازه. روز دوازدهم – 300 گرم برنج پخته + 60 گرم فالوده موز + یک عدد موز تازه. رژیم روز دوازدهم تا پایان روز پانزدهم ادامه خواهد یافت رژیم روز دوازدهم تا پایان روز پانزدهم ادامه خواهد یافت .

مرحله برقراری رژیم شدید

کمبود پروتئین

مرحله سوم یا برقراری رژیم شدید برای کمبود پروتئین: دراین مرحله می توان به جای شیر بدون چربی از شیر کامل استفاده کرد و علاوه بر آن غذاهائی ازقبیل گوشت ماهی کره و انواع سبزی هم به تدریج داد. برای هر کیلوگرم وزن میزان150 کیلو کالری و 5 گرم پروتئین باید درنظرگرفت. این مرحله از روز شانزدهم تا دو الی سه ماه ادامه مییابد. در صورتی که موز در دسترس نباشد می توان از برنج سور گوم  کاساوا یا آرد غلات دیگر استفاده کرد. در مواردی که بیمار را نتوان از طریق دهان تغذیه کرد ( مراحل پیشرفته بیماری که بی اشتهائی شدید ایجاد کرده باشد ) می توان از طریقه لوله بیمار را تغذیه کرد. در تمام موارد رژیم ، بیمار را باید از نظر بیماریهای عفونی و انگلی درمان کرد و ویتامین های لازم را به مقدار فراوان از راه خوراکی یا تزریقی به وی رسانید. در صورت. لزوم برای هضم و جذب بهتر مواد غذائی میتوان آنزیم های لازم را باغذای وی مخلوط کرد. اگر اسهال مشاهده شد( به علت اختلال در عمل پانکراس دراثر چربی شیر)، باید مجدداً رژیم بدون چربی را ادامه داد. خوشبختانه شیرهای خشک بدون چربی در تمام نقاط جهان فراهم است. اکثر شیرهای خشک بدون چربی دارای50 درصد کربوهیدرات و 35 درصد پروتئین می باشد. هرگاه 60 گرم شیرخشک را با آب تا حد 600 میلی لیتر رقیق سازیم، 21 گرم پروتئین دربرخواهد داشت که نیاز روزانه طفل را تأمین می نماید. در رژیم های اشاره شده مقداری کربوهیدرات و یا درصورت تحمل، چربی اضافه میشود که کمبود انرژی را جبران سازد . در مورد رقیق کردن از آب جوشیده و ظروف پاکیزه استفاده شود تا از هرگونه آلودگی جلوگیری بعمل آید.

منبع: https://www.barfanak.com

Check Also

خواص انگور در بارداری

8 مورد از خواص انگور در بارداری

خواص انگور در بارداری بسیار است. از مهمترین خواص انگور در بارداری میتوان به بهبود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.