پنج‌شنبه 12 دسامبر 2024

احساس ارزشمندی کودک را تقویت کنید

حس اعتماد به نفس صرفاً با احساس ارزشمندی کودک افزایش پیدا می کند. هرچه تجربهٔ کودک در زمینه های گوناگون بیشتر شود، احساس ارزشمندی کودک در او افزایش می یابد. اگر با کودک به گونه ای رفتار کنید که گویی کم و بیش شخصیتی است که قابلیت تبدیل شدن به آن را در اینده دارد، از بهترین ابزار ممکن، برای بالا بردن و افزایش حس اعتماد به نفس در او استفاده کرده اید یا به جای آنکه به بچه خود گوشزد کنید که پیشرفت کم و ناقابلی داشته، طوری با او برخورد کنید که گویی شخصیت موفق و کامیابی است.

احساس ارزشمندی

افزایش احساس ارزشمندی کودک

بهتر است بگویید:آینده تو به عنوان بازیکن موفق بسکتبال از حالا روشن است. نه اینکه:تو هیچ وقت موفق نمی شوی شوت دور بزنی چون تمرین کافیاعتماد به نفس کودک نداری.یا بگویید:تو نبوغ و استعداد عجیبی برای ریاضی داری که فقط باید آن را بارور سازی.تا اینکه بگویید: تو هم مثل پدرت استعداد ریاضی نداری.برای آنکه احساس ارزشمندی کودک را تقویت کنید، باید طوری با آنها صحبت کنید که گویی از پیش استعدادهای بالقوه خود را به کار بسته اند. این باور را در آنها تقویت کنید که به ایشان ایمان دارید. سعی کنید از آن دسته پدر و مادرهایی نباشید که مرتب اشتباهات بچه را به رخ او می کشند و به او تلقین می کنند که تواناییهای محدودی دارد در ادامه در این مطلب از مجله برفانک بر این نکته تاکید می ورزیم که فرزندانمان چه ارزشیابی خاصی از خود دارند و ما به عنوان پدر و مادر چکار می توانیم بکنیم که آنها تصویر ذهنی مثبتی از خود در ذهن داشته باشند.

انتقاد کننده نباشید

احساس ارزشمندی

تصویر احساس ارزشمندی به میزان زیاد همان نگرشی است که فرد نسبت به خود دارد. ارزش و اعتبار فرد به منزله انسان باید به او داده شود، و چیزی نیست که او موظف به اثبات آن باشد. شما ارزش و اعتبار دارید چون وجود دارید و هر موجود زنده ای یک مخلوق ارزشمند است.تصویری که اساس آن بر فعال بودن است تا انتقاد کننده بودن. کار و عمل، انگیزه بسیار مهمی برای خطر کردن و تجربه های جدید آموختن است، حتی اگر با شکست هم همراه باشد. میدانیم دوچرخه سواری را نمی توان فقط با نگاه کردن به دیگران، یا تنیس را تنها از طریق تماشای بازی، بازیگران فرا گرفت. شما صرفاً از راه عمل، اعتماد به نفس خود را افزون خواهید کرد.در اینجا نقش شما به منزله مربی فوق العاده مهم و حیاتی است. قبل از آنکه بعنوان مربی مهارتهایی را بیاموزانیم که به کمک آن بچه ها بتوانند ارزش و اهمیت زیادی برای خود قایل شوند، باید ببینیم اتخاذ چه روشهایی از جانب ما مانع از آن می شود که بچه ها با دید مثبتی به خود نگاه کنند. چنانچه سهوا اعتماد به نفس در او تضعیف شود، پس ابتدا باید این عوامل منفی را از میان برداریم. قلباً مایلیم روی بچه هایمان تأثیر مثبت و سازنده بگذاریم ولی متاسفانه از درک تاثیرات منفی که نا آگاهانه روی کودک می گذاریم غافل هستیم زیرا این رفتارها آن قدر برای ما عادی شده که به صورت عادت در آمده است.

آنچه احساس ارزشمندی کودک را پایین میاورد

احساس ارزشمندی

در کتاب هایی ذکر شده است که به بچه های خود بگوییم دختر یا پسر بدی هستند. کودکانی که احساس می کنند بچه های بدی هستند صرفاً به دلیل آنکه رفتار بدی از آنها سر زده، به تدریج بر اساس این قضاوتها خود را ارزشیابی می کنند. وقتی بچه ای لیوان شیر را روی میز می ریزد و به او گفته می شود تو پسر بدی هستی این چهارمین بار در طول هفته است که از خودت بی عرضگی نشان دادی  این جمله را در ذهن کودک ایجاد میکند من ادم بی عرضه و بدی هستم. با این عمل شما احساس ارزشمندی کودک را کاهش می دهید، و با تکرار این پیام که او به دلیل رفتار بد و اشتباهاتی که مرتکب شده آدم بدی است، وی به تدریج خود را آدم بی ارزشی احساس می کند.

منبع:https://www.barfanak.com

Check Also

خطر کردن

خطر کردن را از کودکتان نگیرید

شما با دلسرد کردن بچه ها از خطر کردن ، از نظر روحی ارضا می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.