خوردن توت فرنگی مطمئنا میتواند بهترین لذت را برای افراد فراهم نماید اما اگر نسبت به آن آلرژی داشته باشند ممکن است مشکلات بسیار زیادی برایشان ایجاد گردد، این دسته از افراد امکان دارد بثورات، حس عجیب در دهان و حتی واکنش آنافیلاکسی را تجربه نمایند. در صورتی که شما به توت فرنگی آلرژی دارید باید از مصرف آن جلوگیری به عمل آورید، در این مقاله قصد داریم به بررسی آلرژی توت فرنگی بپردازیم.
بررسی نشانههای آلرژی توت فرنگی
همانطور که مطلع هستید علائم آلرژی غذایی امکان دارد در عرض چند دقیقه و یا دو ساعت پس از مصرف غذاهای موردنظر ایجاد شود، این علائم را میتوان موارد زیر عنوان کرد:
- تنگ شدن گلو
- احساس سوزش و یا خارش در دهان
- برخی از بثورات پوستی همانند کهیر و یا اگزما
- خارش در پوست
- احساس خستگی
- سرفه کردن
- حالت تهوع
- احساس درد در معده
- استفراغ
- اسهال
- سرگیجه
شما ممکن است بتوانید آلرژی توت فرنگی خفیف را به وسیله برخی از داروها همانند آنتی هیستامین درمان نمایید، داروهایی از این قبیل به فراوانی در دسترس هستند و میتوانند موثر هم باشند اما توجه داشته باشید که قبل از مصرف حتما به پزشک مراجعه کرده و مشورتهای لازم را انجام دهید تا دچار مشکلات بعدی نشوید، توجه داشته باشید در صورتی که علائم شدید آلرژی در شما شکل گیرد نمیتوان به این داروها برای درمان اکتفا کرد زیرا تاثیری نخواهند داشت. کسانی که به آلرژی توت فرنگی شدید دچار هستند باید بدانند که امکان آنافیلاکسی برایشان وجود خواهد شد و در صورت چنین اتفاقی باید هر چه سریعتر با اورژانس تماس بگیرند و به مراکز درمانی منتقل شوند. علائم مربوط به واکنش شدید آلرژی توت فرنگی عبارتند از:
- ایجاد تورم زبان
- مسدود شدن راه تنفسی با تورم در گلو
- افت شدید و غیرطبیعی فشار خون
- پالس سریع
- ایجاد سرگیجه
- احساس سرگردانی
- از دست دادن سطح هوشیاری
یکی از روشهای درمان آنافیلاکسی استفاده از اپی نفرین میباشد، در صورتی که دچار آلرژی شدید باشید میتوانید به دستور پزشک دارو را تهیه کرده و همراه خود نگاه دارید تا در صورت لزوم و در شرایط حساس استفاده نمایید، توجه داشته باشید که این حالت شرایط بدی بوده و باید سعی کنید تا از هرگونه مواد حاوی توت فرنگی فاصله بگیرید. واکنشهای آلرژیک به توت فرنگی نشان میدهد که شما نسبت به مواد غذایی ممکن است حساسیت داشته باشید، آنها 6 تا 8 درصد کودکان زیر 3 سال و 9 درصد بزرگسالان را تحت تاثیر خود قرار میدهند، بد نیست بدانید که آلرژیهای میوه و سبزی هنوز هم شایع هستند اما کمتر اتفاق خواهند افتاد.
علتهای ایجاد آلرژی توت فرنگی
آلرژی غذایی زمانی اتفاق خواهد افتاد که سیستم ایمنی بدن نسبت به مواد غذایی مصرف شده واکنش نشان دهد، به بیان سادهتر سیستم ایمنی بدن به صورت اشتباه مواد غذایی مصرف شده را به عنوان یک ویروس قلمداد خواهد کرد، با این کار سیستم ایمنی هیستامین را ترشح خواهد کرد و مسلما علائم بسیار شدیدی ایجاد خواهد شد که میتواند مشکلات زیادی را ایجاد کند، هنگامی که گفته میشود در موارد جزئی آلرژی توت فرنگی میتواند داروی آنتی هیستامین را مصرف کرد به همین علت است، داروی آنتی هیستامین میتواند هیستامین را کاهش داده و مسلما مشکل رفع میشود اما در موارد شدید باید سریعا به اورژانس مراجعه کرد و یا از قبل توصیههای لازم را از پزشکان دریافت نمایند.
عوامل خطرناک در رابطه با این حساسیت چیست؟
برخی از سوابق خانوادگی همچون آلرژیها، اگزما و یا آسم میتوانند حساسیت شما را افزایش دهند، آلرژی توت فرنگی در هر زمانی میتواند توسعه یابد اما کودکان دارای احتمال بیشتری برای دچار شدن به مشکلات ناشی از آن میباشند. توجه داشته باشید که حتی اگر دارای سوابق خانوادگی هم نداشته باشید ممکن است دچار این حساسیتها شوید، در صورتی که پس از مصرف توت فرنگی توسط کودکان علائم مربوط به آلرژی ایجاد شد باید میوه موردنظر را از رژیم غذایی حذف کرده و به پزشک مراجعه نمایید تا از بروز علائم و شرایط بد جلوگیری به عمل آورد. توت فرنگی جزو خانواده Rosaceae محسوب میشود و امکان دارد شما به سایر میوههای عضو آن نیز حساسیت داشته باشید، از جمله:
- هلو
- گیلاس
- سیب
- تمشک
- گلابی
این شرایط برعکس هم وجود دارد، اگر شما به هر یک از این میوهها هم حساس باشید محتمل است که آلرژی توت فرنگی را حس نمایید. تمشکها دارای مقادیر زیادی آلرژن هستند و همین مسئله میتواند حساسیت نسبت به آن را تا حد زیادی افزایش دهد.
از مصرف چه غذاهایی باید اجتناب کنید؟
در صورتی که پس از مصرف توت فرنگی دچار آلرژی شدید باید مصرف آن را قطع کنید، این مورد شامل تمام مواد غذایی حاوی توت فرنگی همانند طعم دهندهها هم میشود. توجه داشته باشید که امکان دچار شدن به علائم آلرژی توت فرنگی برای شما حتی با مصرف نکردن آن هم میتواند ایجاد گردد، ممکن است یک تکه توت فرنگی بر روی کیک قرار داده شود و شما از کیک مصرف نمایید و علائم پدیدار شوند. در بند قبلی هم تعدادی میوه نام برده شدند که هم خانواده توت فرنگی هستند و میتوانند آسیبها و علائم آلرژی را شکل دهند. در صورتی که شما به آلرژی توت فرنگی مشکوک هستید باید با پزشک خود مشورتهای لازم را انجام دهید، قطعا پزشکان سوالاتی را درباره علائم و سوابق خانوادگی از شما خواهند پرسید، البته ممکن است برخی از آزمایشها نیز انجام گردد که عبارتند از:
- آزمایشهای پوستی
- آزمایش خون
- چالشهای مواد غذایی خوراکی
چشماندازی در رابطه با آلرژی توت فرنگی
مبتلا شدن به این نوع آلرژی میتواند برای افراد ناخوشایند باشد اما اگر از مصرف مواد حاوی آن جلوگیری به عمل آورید مطمئنا دچار مشکل نخواهید شد. توت فرنگی یکی از میوههایی بوده که برای طعم بسیاری از غذاها استفاده میشود و به همین دلیل باید همواره به برچسب مواد غذایی خود دقت کنید تا مبادا انتخابی داشته باشید که حاوی توت فرنگی باشد، برخی از افراد بسته به شدت آلرژی توت فرنگی خود سعی میکنند تا بار دیگر در رژیم غذایی خود از آن استفاده کنند تا ببینند آیا باز هم مشکل وجود دارد یا خیر، در این رابطه باید به دستور پزشک و زیر نظر او کار را انجام دهید تا اگر دچار مشکل شدید بتوان سریعا درمانهای لازم را انجام داد.
منبع: https://www.barfanak.com