بیماریهای قلبی را میتوان به عنوان اولین علت مرگ و میر در ایالات متحده آمریکا به حساب آورد. روشهای زیادی را میتوان جهت درمان مشکلات قلبی به کار گرفت که یکی از آنها استفاده از رژیم غذایی مناسب است. در این مقاله قصد داریم به بررسی مواد غذایی مناسب برای سلامت قلب بپردازیم.
اطلاعاتی در رابطه با مواد غذایی مناسب برای سلامت قلب
شما میتوانید با داشتن یک برنامه مناسب زندگی همانند تمرینات ورزشی روزانه، ترک سیگار و یا اقداماتی برای کاهش استرس، به حفظ سلامت قلب خود کمک کنید. تمامی موارد ذکر شده میتوانند تاثیرات زیادی بر روی سلامت قلب داشته باشند اما یکی از موارد مهم را میتوان رژیم غذایی مناسب دانست. تقریبا 6 میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا با نارسایی قلبی زندگی میکنند و حدود نیمی از آنها جانشان در خطر است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده آمریکا (CDC) هشدار میدهد که مصرف غذاهای چرب، دارای کلسترول یا سدیم میتوانند برای قلب ضرر داشته باشند. در این مقاله مواد غذایی مناسب برای سلامت قلب را معرفی و مورد بررسی قرار میدهیم تا با مصرف آنها بتوانید دارای قلبی قوی و سالم باشید.
مورد اول، مارچوبه: مارچوبه یکی از منابع غنی فولات بوده که از ایجاد اسیدآمینه که هموسیستئین هم نامیده میشود، جلوگیری خواهد کرد. سطح هموسیستئین بالا با افزایش خطر بیماری مرتبط با قلب همانند بیماری عروق کرونر و سکته مغزی ارتباط دارد.
مورد دوم، لوبیا، نخود و عدس: مواد غذایی مناسب برای سلامت قلب همانند نخود، نخود فرنگی، لوبیا و عدس که به عنوان حبوبات هم شناخته میشوند، میتوانند به طور قابل توجهی میزان کلسترول بد را کاهش دهند. آنها همچنین با فیبر، پروتئین و پلی فنولهای آنتی اکسیدان بستهبندی میشوند که میتوانند تاثیرات مثبتی بر قلب و سلامت عمومی داشته باشند.
مورد سوم، توتها: توتها میتوانند پلی فنولهای آنتی اکسیدان را ایجاد کنند که در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی موثر خواهند بود. این ماده غذایی یک منبع عالی از فیبر، فولات، آهن، کلسیم، ویتامین A و ویتامین C هستند، البته باید در نظر باشید که جزو محصولات کم چرب شناخته میشود.
مورد چهارم، بروکلی: برخی از مطالعات نشان میدهند که مصرف منظم کلم بروکلی میتواند سطح کلسترول را کاهش دهد و از بیماریهای قلبی جلوگیری به عمل آورد.
مورد پنجم، دانههای کتان: امگا 3 دارای اثرات مفید زیادی بوده و دانههای نامبرده شده مقادیر زیادی از آن را در اختیار دارند. مصرف دانههای کتان میتوانند سطح تری گلیسیرید و کلسترول بد را کاهش دهند. در حالت کلی امگا 3 میتواند باعث کاهش اختلالاتی شود که موجب حمله قلبی، ترومبوز و آریتمی میشوند.
مورد ششم، شکلات تیره: شکلات تیره یک نمونه از مواد غذایی نادر بوده که اثرات شگفتانگیزی دارد. دانشمندان بر این باورند که شکلات تیره دارای مزایای محافظتی زیادی در برابر عواملی هستند که باعث ایجاد مشکلات قلبی میشوند. مطالعات نشان میدهند که افزایش مقدار فلاوانول (مادهای که باعث خوشمزه شدن شکلات میشود) باعث کاهش مزایای حفاظتی نمیشود.
مورد هفتم، قهوه: محققان بر این باورند که نوشیدن قهوه به طور منظم تاثیرات زیادی در کاهش خطر ابتلا به نارسایی قلبی و سکته مغزی دارد. البته در این رابطه و میزان مصرف باید آزمایشهای بیشتری صورت گیرد.
مورد هشتم، ماهی سرشار از امگا 3 است: ماهی یکی از منابع غنی اسیدهای چرب امگا 3، پروتئین و مواد غذایی مناسب برای سلامت قلب میباشد. افرادی که دچار بیماری قلبی هستند میتوانند با مصرف ماهی تا حد زیادی مشکلاتشان را کاهش دهند. بر اساس اعلام انجمن قلب آمریکا (AHA)، مصرف حداقل دو وعده ماهی قزل آلا، ماهی خاویاری یا ساردینها در طول هفته میتوانند تاثیرات بسیار مثبتی داشته باشند.
مورد نهم، چای سبز: یک بررسی سیستماتیک در سال 2011 نشان داد که نوشیدن چای سبز با کاهش کلسترول همراه است. یکی دیگر از آزمایشها در سال 2014 نشان داد که چای سبز میتواند در درمان افراد مبتلا به فشار خون بالا نیز مفید باشد. در حالت کلی میتوان چای سبز را یکی از بهترین نوشیدنیها دانست، اما توجه داشته باشید که برای اطمینان یافتن از تاثیرات دقیق چای سبز بر سلامتی انسان، به ویژه سلامتی قلب، نیاز به انجام آزمایشهای بیشتری بوده که قطعا در آینده نه چندان دور، محققان آن را به سرانجام خواهند رساند.
مورد دهم، آجیل: بادام، فندق، بادام زمینی، پسته و گردو را میتوان مواد غذایی مناسب برای قلب دانست. این آجیل سرشار از پروتئین، فیبر، مواد معدنی، ویتامین و آنتی اکسیدان است. گردو همانند ماهی دارای اسیدهای چرب امگا 3 بوده و باعث میشود که به عنوان یک میان وعده مناسب شناخته گردد.
مورد یازدهم، جو دو سر: این ماده غذایی ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی موثر باشد. بررسیهای صورت گرفته در سال 2008 میلادی نشان میدهد که محصولات مبتنی بر ویتامین B7 به طور قابل توجهی کلسترول بد را بدون هیچگونه عوارض جانبی کاهش دهد. در هر صورت جو دو سر یکی از مواد غذایی مناسب برای سلامت قلب به حساب میآید.
مورد دوازدهم، اسفناج: با مصرف مواد غذایی دارای منیزیم میتوانید سلامت قلب را به دست آورید. اسفناج یکی از بهترین منابع منیزیم بوده که مزایای زیادی برای سلامتی خواهد داشت. البته مواد غذایی مختلفی هستند که دارای منیزیم میباشند، اما اسفناج یکی از مهمترین و مفیدترین آنها به حساب میآید.
مورد سیزدهم، گوجه فرنگی: یکی از مواد غذایی مناسب برای سلامت قلب که دارای اثرات زیادی هم میباشد، بدون تردید گوجه فرنگی است. میوههای قرمز کوچک دارای فیبر، پتاسیم، ویتامین C، فولات و کولین هستند که هر کدام میتوانند تاثیرات بسیار زیادی بر روی سلامت قلب داشته باشند. پتاسیم علاوه بر کمک به درمان بیماریهای قلبی، استخوانها را نیز تقویت خواهد کرد و از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری میکند. دانشمندان معتقدند که مصرف پتاسیم در هنگام کاهش میزان مصرف سدیم، مهمترین تغییر در رژیم غذایی بوده که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی خواهد شد.
مورد چهاردهم، مصرف سبزیجات: مراکز بسیار مهم پزشکی در سراسر جهان توصیه میکنند که در تمام روزهای هفته باید سبزیجات مصرف کرد. سبزیجات دارای فیبر، مواد معدنی و انواع ویتامین هستند، مقدار سالم مواد غذایی گیاهی در رژیم غذایی میتوانند در کاهش وزن و فشار خون مفید باشند. آن دسته از افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند، باید این مسئله را در نظر داشته باشند و با مصرف سبزیجات، آن هم در تمامی روزهای هفته گام بسیار مهمی را در جهت حفظ و ارتقاء سلامت قلب خود بردارند.
منبع: https://www.barfanak.com