ورزش کاردیو یا هوازی ورزشی است که طی آن ضربان قلب بالا رفته و سرعت گردش خون افزایش می یابد. در نتیجه مواد مغذی بیشتری به مغز و سایر اعضای بدن می رسد. همچنین ورزش کاردیو باعث تناسب اندام و عضله سازی خواهد شد. در این بخش چند ورزش کاردیو و فواید ورزش کاردیو را به شما معرفی می کنیم. شما در هر سنی میتوانید این ورزش ها را انجام دهید تا هم سالم بمانید و هم اندام زیبایی داشته باشید.
ورزش کاردیو چیست ؟
به گزارش سایت برفانک شما در ورزش کاردیو عضلات بزرگ بدن را در زمان مشخص (و نه خیلی کوتاه) به کار می برید و ضربان قلب شما حداقل ۵۰% حالت حداکثر خود می شود. پیاده روی، دویدن، شنا و …. از انواع ورزش کاردیو هستند.
این نکته را یادآوری می کنیم که باید در کنار هر ورزش کاردیو یا هوازی ای که می کنید آب زیادی بنوشید. در صورتی که بیماری قلبی یا ریوی دارید و یا اگر از داروی خاصی استفاده می کنید، قبل از شروع ورزشهای هوازی حتما با پزشک خود مشورت کنید.
چند ورزش کاردیو عالی
در ادامه با برخی از مهمترین ورزش های کاردیو برای تناسب اندام آشنا شوید:
طناب زدن :
طناب زدن یک ورزش هوازی ارزان، راحت و کالری سوز است که به تناسب اندام و لاغری شکم و پهلو هم کمک زیادی می کند. این ورزش را در هر جایی میتوانید انجام دهید.
دوچرخه سواری :
دوچرخه سواری چه با دوچرخه واقعی یا با دوچرخه های ثابت اسپینینگ عضلات بزرگ پا را درگیر کرده و ضربان قلب را افزایش می دهد. این ورزش هوازی موجب کالری سوزی بیشتر شده و شما را به وزن ایده آل تان نزدیک تر می کند.
پیاده روی :
پیاده روی کردن یکی از بهترین انواع ورزش کاردیو است که برای شروع بسیار مفید بوده و هیچ عوارضی هم ندارد.
شنا :
شنا یکی دیگر از انواع ورزش های هوازی یا کاردیو است که کل بدن را درگیر می کند. شنا کردن پشت سر هم با عوض کردن نوع شنایی که در هر دور می کنید بهترین روش برای درگیر کردن همه ی عضلات در حین تمرین است. سعی کنید با سرعتی ثابت و مداوم شنا کنید تا قلب و ریه شما تقویت شود.
دویدن :
دویدن یک ورزش کاردیو یا هوازی است. اگر تمرینات استقامتی و در زمان و مسافت طولانی انجام دهید، بدنی شبیه به دوندگان مسافت پیدا می کنید. و همچنین اگر تمرینات انفجاری و سرعتی داشته باشید بدن تان شبیه به دوندگان سرعت با حجم عضله بالا خواهد شد.
تمرینات هوازی با شدت بالا و وقفه کوتاه :
تمرینات هوازی با شدت بالا و وقفه های کوتاه با نام اختصاری HIIT شناخته می شود. در این ورزش تمرینات با شدت بسیار بالا و زمان کوتاه با یک استراحت کوتاه بعد از آن انجام می شود و به همین روش ادامه پیدا می کند.
فواید ورزش کاردیو
در این بخش از سایت برفانک مهمترین فواید ورزش کاردیو را به شما معرفی می کنیم :
عمر طولانی تر :
ورزش کردن عمر انسان را افزایش می دهد. کسانی که به طور مرتب ورزش می کنند از آن هایی که این کار را نمی کنند بیشتر زندگی می کنند.
بیماری کمتر :
ورزش کردن باعث می شود که شما کمتر بیمار شوید. ورزش های هوازی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. اگر می خواهید سرما نخورید، از تمرینات خود غافل نشوید.
کاهش اضطراب و افسردگی :
یکی از مهمترین فواید ورزش کاردیو کاهش استرس و افسردگی است. وقتی ورزش می کنید بدن شما ایندورفین آزاد می کند که یک آرام بخش و مسکن قوی است. مطمین باشید شما با ورزش کردن زندگی شاد تری خواهید داشت.
کم کردن وزن :
یکی از مهمترین فواید ورزش کردن کالری سوزی و کاهش وزن است. همه ورزش ها کالری می سوزانند. با دریافت محدود کالری، وقتی بدن چربی سوزی می کند وزن شما کاهش خواهد یافت و به وزن ایده آل تان می رسید.
قوی تر شدن قلب :
ورزش کاردیو یا هوازی به قلب یاد می دهد که پربازده تر کار کند. همچنین ضربان قلب را افزایش داده و به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک می کند.
کاهش فشار خون و کلسترول :
یکی دیگر از فواید ورزش کاردیو کاهش فشار خون و کلسسترول است . وقتی قلب تندتر می تپد، گردش خون افزایش می یابد. در نتیجه رگ های خونی انعطاف پذیری بیشتری پیدا کرده و همچنین رگ های نازک تر، زخیم تر می شوند تا خون بیشتری به عضلات برسانند.
افزایش تراکم استخوان :
افزایش تراکم استخوان از دیگر فواید ورزش کاردیو است. ورزش های هوازی که در آن ها وزن بدن را متحمل می شوید، مثل دویدن و راه رفتن خطر ابتلا به پوکی استخوان را کم می کند.
خواب بهتر :
با خسته شدن بدن، کیفیت خواب هم بهبود یافته و شما شبها خواب بهتری خواهید داشتو
عضلات قوی تر برای سنین بالاتر :
عضلات قوی تر شما را تا سنین کهنسالی سر پا و مستقل نگاه خواهند داشت و این کار فقط با ورزش ممکن خواهد بود.
انرژی بیشتر :
استقامت بدن بالا رفته و خستگی بدن کم می شود. به مرور با ادامه دادن ورزش بعد چند هفته سطح انرژی عمومی شما بالا خواهد رفت و زندگی پر هیجان تری خواهید داشت.
قوی شدن شش ها :
قوی شدن شش ها از دیگر فواید ورزش کاردیو است. وقتی عضلات بزرگ بدن را حرکت می دهیم، تندتر و عمیق تر تنفس می کنیم و این کار عملکرد شش ها را بهبود می بخشد.
منبع : https://www.barfanak.com